Voordelen van hyaluronzuur voor het gezicht.

WAAR KOMT DIE FRISSE STRALENDE HUID VANDAAN? 

Vraag je je wel eens af of anti-aging huidverzorgingsproducten echt werken? Je kunt de klok toch niet terugdraaien en jaren van rimpels, blootstelling aan de zon en droogte uitwissen?

Een opkomend ingrediënt in veel anti-aging huidverzorgingsproducten is hyaluronzuur - het staat op de ingrediëntenlijst van fillers, moisturizers voor onder de ogen en tientallen andere schoonheidsproducten. Het beste van alles is dat het de hype waard is - van hyaluronzuur is wetenschappelijk bewezen dat het rimpels vermindert en krachtige anti-aging voordelen biedt. Hoe werkt dit belangrijke ingrediënt precies, en moet het worden toegevoegd aan je huidverzorgingsroutine?

WAT IS HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur (soms afgekort als HA) staat misschien op de ingrediëntenlijst van al je favoriete producten, maar je hebt het eigenlijk al in je lichaam - het komt van nature voor in onder meer je gewrichten, ogen en zenuwen. Hyaluronzuur dempt en smeert deze gebieden, zodat het lichaam comfortabel en gemakkelijk beweegt. Sommige mensen nemen zelfs hyaluronzuur supplementen om gewrichtspijn te verminderen.

Hoe doet het zijn werk? Hyaluronzuur creëert een dempend effect door zich te binden aan het water in de cellen. Het kan zelfs water uit de lucht naar de cellen trekken, en dat is waar het ongelooflijke voordeel voor huidverzorging vandaan komt. HA kan meer dan 1000 keer zijn gewicht in water dragen!

Hyaluronzuur producten bevorderen de hydratatie van de huid door het vochtgehalte in de huid op peil te houden. Omdat ze zich aan watermoleculen hechten, zorgen ze er ook voor dat de huidcellen voller en steviger lijken, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Welke concentratie hyaluronzuur is het beste?

Het laatste wat je misschien opvalt bij het lezen van het ingrediëntenetiket van je gekozen product is de HA-concentratie. Sommige producten bevatten volgens het etiket 99% hyaluronzuur, wat effectiever lijkt dan bijvoorbeeld een serum met 1% hyaluronzuur, toch?

Eigenlijk heb je het mis. Om te beginnen zijn producten met meer dan 1-2% HA misleidend. Wat dit etiket eigenlijk betekend is dat het product voor 99% bestaat uit een mengsel van hyaluronzuur en water - maar welk percentage van dat mengsel daadwerkelijk HA is, wordt niet vermeld.

In werkelijkheid is een laag (denk aan 1-2% hyaluronzuur) zuurgehalte beter voor de huid. De meeste vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten vallen in dit concentratieniveau, maar een gediplomeerd dermatoloog kan je zo nodig een hogere concentratie voorschrijven.

VOORDELEN VAN HET TOEVOEGEN VAN HYALURONZUUR AAN JE HUIDVERZORGINGSROUTINE

Of hyaluronzuur het juiste ingrediënt is om aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen, hangt af van wat je wilt dat je huidverzorging voor je doet. HA heeft 4 belangrijke voordelen die het de laatste jaren zo populair hebben gemaakt.

Het heeft een anti-aging effect

Hyaluronzuur kan de aanwezigheid en diepte van rimpels verminderen, waardoor het een krachtig anti-aging ingrediënt is. Door zich te binden aan water in de huidcellen zorgt HA ervoor dat de cellen steviger lijken, wat zich vertaalt in een stevigere, jeugdigere huid.

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid op natuurlijke wijze vocht en elasticiteit. Droogte en verslapping verergeren het ontstaan van rimpels, dus de hydraterende eigenschappen van hyaluronzuur ondersteunen het als anti-aging ingrediënt.

Het is niet irriterend

Als je een gevoelige huid hebt, kun je terugschrikken voor hyaluronzuurproducten vanwege het woord "zuur" in de naam. Hoewel veel zure huidverzorgingsingrediënten gevaarlijk kunnen zijn voor mensen met een gevoelige huid, hoort hyaluronzuur daar niet bij. Allergische reacties op hyaluronzuur zijn zeldzaam, en topische producten met een concentratie hyaluronzuur zijn veilig voor zelfs de meest gevoelige huidtypes. Hyaluronzuur is misschien het beste voor de rijpere of uitgedroogde huid, maar het is veilig en geschikt voor alle huidtypes.

Het voegt op natuurlijke wijze hydratatie toe

In tegenstelling tot romige moisturizers, gaat hyaluronzuur niet op je huid zitten en zorgt het niet voor een vettig of vet gevoel. Voor mensen met een vette of gemengde huid maakt dit hyaluronzuur een geweldig huidverzorgingsingrediënt in moisturizers en lotions.

Het is veilig voor zwangere vrouwen

Zwangerschap kan een waardevolle ervaring zijn, maar voor veel mensen met een toegewijde huidverzorging kan het een ravage betekenen voor hun huid. Niet alleen zorgen de veranderende hormonen ervoor dat sommige zwangere mensen last krijgen van uitslag of droogte, maar veel standaard huidverzorgingsingrediënten, zoals salicylzuur, retinol en benzoylperoxide, zijn onveilig voor gebruik tijdens de zwangerschap.

In tegenstelling tot deze producten is hyaluronzuur volkomen veilig voor gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding. De natuurlijke voorraad HA in je lichaam neemt tijdens de zwangerschap zelfs toe om je gewrichten los te maken en te smeren ter voorbereiding op de bevalling.

Als je je zorgen maakt over het gebruik van hyaluronzuur tijdens de zwangerschap of een ander huidverzorgingsproduct, is het een goed idee om je huidverzorgingsregime te bespreken met je arts.

HOE BRENG JE HYALURONZUUR AAN?

De meeste mensen voegen hyaluronzuur plaatselijk toe aan hun huidverzorgingsroutine, maar een dermatoloog kan hyaluronzuur voorschrijven en het is ook verkrijgbaar als dermale vuller voor mensen die hun lippen of wangen voller willen maken. Hyaluronzuur kan ook worden gebruikt in professionele behandelingen zoals gezichtsbehandelingen voor een grotere doeltreffendheid.

  • Als je bij je huidverzorging dagelijks hyaluronzuur wilt gebruiken, kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Probeer een gezichtscrème met hyaluronzuur als je het natuurlijke vochtgehalte van je huid onmiddellijk wilt verhogen zonder vettigheid of een vette textuur.
  • Voor de vermoeide, gestreste huid kan een verlichtende moisturizer helpen om een jeugdige, frisse huid te krijgen en tegelijkertijd uitdroging tegen te gaan. De onze is geformuleerd met microalgen om de glans te versterken zonder te verzwaren.
  • Als je al een moisturizer hebt die je niet kwijt wilt, biedt een serum met hyaluronzuur sterke anti-aging voordelen. Het serum van Comfort Zone is samengesteld met drie vormen van hyaluronzuur om fijne lijntjes en rimpels te minimaliseren en het optimale vochtgehalte weer in balans te brengen.
  • Hyaluronzuurproducten zijn zacht en kunnen door de meeste mensen twee keer per dag, 's ochtends en 's avonds, worden gebruikt.

HYALURONZUUR TOEVOEGEN AAN DE HUIDVERZORGING

Van pindakaas en jam tot koekjes en melk, sommige dingen gaan gewoon beter samen. Combineer hyaluronzuur met vitamine C of retinolproducten om maximaal profijt te hebben van dit ingrediënt.

Hyaluronzuur combineren met een vitamine C-booster voegt een extra laag toe aan anti-aging producten en heft de negatieve effecten van vitamine C op. Omdat hyaluronzuur van nature hydrateert, gaat het de neiging van vitamine C tegen om bij sommige mensen droogheid en irritatie te veroorzaken. Bovendien is vitamine C de perfecte aanvulling op hyaluronzuur producten omdat het een ander, maar even belangrijk anti-aging effect heeft: het omkeren van zonneschade. Samen versterken vitamine C en hyaluronzuur de glans, stevigheid en vochtigheid van de huid.

Het combineren van hyaluronzuur met een natuurlijk retinol serum kan de verschijning van rimpels drastischer verbeteren, omdat retinol de natuurlijke collageenproductie van je lichaam stimuleert. Net als hyaluronzuur maakt collageen de cellen voller en vermindert het rimpels. Net als vitamine C kunnen retinol producten droogte veroorzaken, waardoor het een goede aanvulling is op een huidverzorgingsroutine die al is aangevuld met hyaluronzuur.

MAAK JE KLAAR OM WEER TE STRALEN MET DE HULP VAN COMFORT ZONE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN

Het samenstellen van de perfecte huidverzorgingsroutine hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kies gewoon huidverzorgingsproducten met ingrediënten die je helpen je huidverzorgingsdoelen te bereiken, zoals extra glans, vocht of volheid.

Wat je huidverzorgingsdoelen ook zijn, Comfort Zone heeft schone, krachtige, veganistische producten die er voor zorgen dat je er op je best uitziet en je ook zo voelt. Met huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor elk huidtype en elke leeftijd is Comfort Zone de perfecte partner voor jouw huidverzorging.

} Naar het overzicht
© 2024 Organic Beauty Point
Website door Hippit - Privacyverklaring