Waarom is reiniging van de huid zo belangrijk?

Waarom is reiniging van de huid zo belangrijk?

4 redenen om je huid goed te reinigen.

Ik spreek vaak dames die eigenlijk niet weten hoe en wanneer en waarmee ze nu het beste hun huid reinigen en scrubben. Omdat de reiniging zo belangrijk is maar veel te vaak onderschat wordt, geef ik jou de 4 belangrijkste redenen waarom, hoe en waarmee je je huid goed reinigd. Want wist je dat bijna de helft van de vrouwen hun huid ‘s avonds niet reinigen. Reiniging van je huid is de eerste en een belangrijke stap in een goede huidverzorging. Zonder een goede reiniging geen gezonde huid en geen huidverbetering, maar een huid met onzuiverheden zoals meeëters, puistjes en verstoppingen.

  1. Je kostbare beauty producten doen niet veel op een niet gereinigde huid

Je kostbare crème en evt serum of ampul wordt niet opgenomen door een huid die vuil is. Reinig daarom 2e keer per dag goed je gezicht. Vergeet hierbij zeker je hals en décolleté niet. Je wilt toch niet dat deze vuil blijven en sneller verouderen dan je gezicht. Mijn advies: Reinig je gezicht, hals en décolleté 2x per dag.

  1. Je huid komt de hele dag in aanraking met afvalstoffen uit de lucht

Bij het reinigen van je gezicht in de avond verwijder je niet alleen je eventuele make-up maar ook het vuil waarmee je gedurende de hele dag mee in aanraking bent geweest. Denk aan alle vrije radicalen in de lucht. Dit zijn stofjes van uitlaatgassen, verwarming, straling van apperatuur, bacterieen die rond zweven, welke allemaal huidvervuiling, een droge huid en huidveroudering veroorzaken. Dit wil je toch niet? Mijn tip: Reinig daarom ook je huid ‘s avonds goed.

  1. Je huid is gebouwd om zich tijdens de nacht te willen herstellen. Help je huid daarmee.

Slapen is ontgifting, uitscheiding, regeneratie/herstel en opbouw! Omdat je huid juist ‘s nachts werkt als jij slaapt neemt hij de meeste werkstoffen op van je serum en crème. Dit kan alleen wanneer je je verzorging aanbrengt op een goed gereinigde huid. Ook wanneer je geen make-up draagt! Wist je dat je huid vanaf 17.00 al aan het werk gaat?

  1. Het hoeft niet veel tijd te kosten

Als je in de avond niet meer de deur uit hoeft en niet meer in de tuin gaat zitten dan kun je al vanaf 17.00 je huid reinigen en verzorgen. Dus geen excuus dat je na het op bed leggen van de kinderen of na het doen van allerlei avond klusjes geen puf meer hebt hiervoor. En dat wanneer je naar bed gaat, je ook echt meteen je bed in wil. Je kunt het al doen zodra je thuis komt van je werk of na het eten. Het is echt zo gedaan.

WETEN WAT BIJ JOUW HUID PAST?

Krijg een persoonlijk advies afgestemd op jouw wensen tijdens een kennismakingsbehandeling, of plan een Afspraak in voor een huidadvies. Daarna weet je precies wat het beste is voor jouw huid.

} Naar het overzicht
© 2024 Organic Beauty Point
Website door Hippit - Privacyverklaring