Winter invloeden op de huid

In de winter kan je huid droog en trekkerig aanvoelen. In huis staat de verwarming aan en de luchtvochtigheid is laag. Dit zorgt voor extra uitdroging van de huid. Daarnaast kan het zijn dat je wellicht ook je huis hebt moeten inrichten als tijdelijk leslokaal en/of kantoor en dat kan de nodige stress met zich meebrengen. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de conditie van je huid. Om te zorgen dat je huid er weer fris en stralend uit komt te zien, zullen we ons moeten richten op de lipidenbalans en hydratatie. Voldoende ontspanning zal zorgen dat het stressniveau naar beneden gaat.

Gebruik in de wintermaanden een grotere hoeveelheid crème dan wat je gewend bent. Gebruik je normaal 1 tot 2 pompjes crème, verdubbel dit dan zeker 1 keer. Bij een erg droge huid voeg je enkele druppels Oil Elixir toe, bijvoorbeeld de Remedy Oil of Renight oil van Comfort Zone of de Argan oil van Booming Bob, SPA Calendula Oil Elixir of Rosa Canina Oil Elixir. De Oils geven de huid extra lipiden om het droge, schrale gevoel weg te nemen.
 
Neem een moment voor jezelf en kruip op de bank met je favoriete boek of maak een wandeling, de buitenlucht zal je goed doen. Vergeet hierbij niet je huid te beschermen tegen schadelijke uv-straling met een zonnebrandcrème welke voldoende hoge SPF en extra antioxidanten bevat.
 
Heb je last van schrale en droge lippen? Verzorg je lippen met een goede lippenbalsem. Wist je dat de Booming Bob Organic Lip Balm 100% natuurlijk zijn, zonder synthetische toevoegingen? Het is gemaakt van plantaardige oliën, afkomstig van organic (biologische) teelt. 
 
Voor het slapen gaan breng je je gebruikelijke nachtcrème aan, ook nu mag je meer gebruiken dan dat je gewend bent. Wil je een echte oppepper voor je huid tijdens de nacht, breng dan een laagje SPA Moisturizing Mask aan. Meng dit met een paar druppels Dry Skin Rescue Serum Of het Renight Mask met de Renight oil en ga hier lekker mee slapen. Door je huid 1 tot 2 keer per week te exfoliëren haal je dode huidcellen weg, wat zorgt voor een beter opname van de werkstoffen. Zorg wel voor voldoende slaap. In de nacht herstelt en regenereert je huid, je huid zal er frisser en stralender uitzien!

Liefs, 

Nadine Verlée

} Naar het overzicht
© 2024 Organic Beauty Point
Website door Hippit - Privacyverklaring